Om området

A/B Klosteret hører hjemme på adresserne Bragesgade 26 A til F. Bygningen ligger på hjørnet af Bragesgade og Nannasgade, og er en del af Mimersgadekvarteret, hvor der ligger en lang række flotte bygninger og hyggelige gader.

Ikke langt fra bygningen findes Balders Plads, hvor der om sommeren bl.a. er koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Der er også en legeplads.

Lidt oppe af Nannasgade ligger BaNanna Park, hvor der bl.a. er en stor klatrevæg, boldbur og legeplads.

Nørrebrohallen med mulighed for at dyrke sport ligger ca. 200 meter nede af Bragesgade. I forlængelse af Nørrebrohallen er den Røde Plads som altid summer af liv. Især om sommeren er det en fornøjelse at se københavnere i alle aldre mødes.
Også Nørrebroparken ligger tæt på med en stor boldbane og legeplads til de mindste.

Der er en lang række af indkøbsmuligheder i umiddelbar nærhed, hvad enten det er Irma, Rema, Fakta, Netto, Føtex eller den lokale grønthandler.

Der er mange steder i nærheden, hvor det er muligt at købe mad og drikke til fornuftige priser.

Ca. 10 minutters gang fra adressen ligger Stefansgadekvarteret (ved Nørrebroparken) og Guldbergsgade. Begge områder som i øjeblikket blomstrer med mange spændende restauranter, skæve butikker, m.m.

Den lokale folkeskole ligger mindre end 500 meter fra huset.

 

Offentlig transport

Fra AB-Klosteret er det meget nemt at komme rundt med offentlig trafik. Indenfor en radius af ca. 500 meter er der både adgang til busser, S-tog og Metro.

  • Man kan hoppe på Metro-ringen (M3) fra enten Nørrebro St. eller Skolds Plads (afstand til begge ca. 500 meter).
  • Med S-tog kan man fra Nørrebro St. tage linje F mod hhv. Hellerup, Flintholm og Ny Ellebjerg.
  • Der kører busser fra både Nørrebrogade, Tagensvej og Nørrebro St. Bl.a 5c, 6a, 66 og 250s.

Skal man rejse lidt længere væk, så er det nemt at komme på til Nørreport St. og København H. hvorfra der kører både S-tog, Regionaltog og InterCity-tog til hele landet.

Og skal man ud at flyve, så er er muligt at komme til Københavns Lufthavn med Metroen på ca. 30-40 minutter.

 

Om Nørrebro generelt

Nørrebro er en bydel i København. Bydelen, der er et af Københavns brokvarterer, er med sine 75.714 (pr. 1. april 2012) indbyggere fordelt på 4,1 km² ikke blot den mest folkerige bydel i hovedstaden men også den mest befolkningstætte; her bor mere end 18.000 indbyggere pr. km2. Nørrebro afgrænses mod sydøst af Søerne mod Indre By, mod nordvest af Ringbanen mod Bispebjerg, mod sydvest af Åboulevarden mod Frederiksberg og mod nordøst af Lersø Parkallé, Tagensvej og Nørre Allé mod Østerbro. Bydelen ligger i Københavns Kommune.

Nørrebro, som den kendes i dag, begyndte først at tage form, da Københavns volde blev nedlagt i 1850'erne. Siden udviklede bydelen sig til et typisk arbejderkvarter med tæt karrébebyggelse og spredt industri. I dag har Nørrebro et kosmopolitisk og multikulturelt tilsnit, idet en betydelig del af indbyggerne er studerende, kunstnere eller har en anden etnisk baggrund end dansk. Over de sidste ti år har flere dele af Nørrebro fået et varieret kulturliv med mange caféer, tøjbutikker og restauranter, der ligger side om side med shawarmabarer og halalslagtere.

Læs evt. mere om Nørrebro hos Wikipedia.

Områdekort

Med kortet ovenfor kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View ovenfor kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.


Vis stort kort
Vis stort kort